سوالات متداول

اعلام واگذاری خوردو چیست ؟

زمانی که شما از شخصی خودرویی را خریداری میکنید میبایست در سامانه مالیاتی درخواست اعلام واگزاری ثبت کنید تا خودرو از شخص قبلی به شما انتقال یابد

همچنین بعد از فروش خودرو نیز میبایت درخواست اعلام واگزاری را در دفاتر پیشخوان دولت ثبت کنید تا خودرو از مالکیت شما خارج شود

اگر با کد ملی فردی که مالکیتی روی خودرو نداشته باشد ، تشکیل پرونده داده شده باشد چه باید کرد؟

چنانچه کد ملی که مالکیتی روی خودرو نداشته باشد ، تشکیل پرونده داده شده باشد :
در این صورت مودی باید با برگه تاریخچه وسیله نقلیه و یا خلاصه پرونده شناسه مورد نظر، به اداره مالیات مراجعه نمایند تا از این طریق ، این مالکیت از سیستم حذف گردد.

اگر از شناسه اشتباه شبیه به شناسه صحیح مفاصا گرفته شود ، چه اقدامی باید انجام داد؟

وارد پرونده با شناسه اشتباه شوید در درخواست “تایید اطلاعات پرونده” شناسه درست را وارد کرده تا درخواست برای کارشناس ارسال شود و در صورت تایید شدن درخواست و انتخاب تیک انتقال مفاصا توسط کارشناس، شناسه اشتباه از سیستم حذف و اطلاعات به شناسه درست منتقل می شود.
در مواردی که کارشناس مفاصا را منتقل نکرده باشد، می بایست مودی با مراجعه به اداره کل نسبت به حل این موضوع اقدام نماید.

تعرفه ارائه خدمت چقدر است؟

تعرفه خدمات اظهارنامه و مفاصاحساب مالیات بر مشاغل خودرو افزایش یافت. تعرفه هر خدمت با احتساب ارزش افزوده به صورت زیر می باشد:

=> مفاصا حساب مالیات مشاغل خودرو:
کل مبلغ دریافتی از متقاضی: 292,000 ریال

=> اظهارنامه مشاغل خودرو:
کل مبلغ دریافتی از متقاضی: 192,000 ریال

تاریخچه وسیله نقلیه چیست؟

نامه یی است که از پلیس راهور و برای مشخص شدن تاریخ شروع و پایان مالکین بر روی شناسه مورد نظر گرفته میشود . نمونه آن به پیوست بارگزاری گردید.

اگر تاریخ های شروع و پایان پرونده های یک خودرو اشتباه ثبت شده باشد:

هر یک از تاریخ ها(شروع و پایان) که اشتباه ثبت شده بود می بایست با مشخصات همان مالک وارد سامانه شوید و نسبت به ثبت درخواست تایید اطلاعات پرونده “اشتباه بودن تاریخ شروع مالکیت” و ضمیمه کردن مستندات مالکیت اقدام نمایید.

خطای "عدم تطابق درصد سهم در اخرین مفاصا صادر شده با درصد سهم ثبت شده در پرونده " هنگام صدور مفاصا:

ابتدا درصد سهم مفاصا را در قسمت پرینت گواهی ها بررسی نمایید. اگر درصد  مفاصا اشتباه بود مودی می بایست با مراجعه به اداره کل نسبت به ابطال مفاصا حساب مورد نظر اقدام نماید. اگر درصد سهم ثبت شده مودی در سامانه اشتباه بود؛ برای مالکین جاری می بایست درخواست تایید اطلاعات خودرو ثبت شود و برای مالکین قبل مودی می بایست با مراجعه به اداره کل نسبت به اصلاح درصد سهم مودی مورد نظر اقدام نماید.

عنوان خطای "واحد مالیاتی نامشخص است":

لطفا هنگام مواجه با این خطا،برای بررسی مورد را برای پشتیبان تیکت ارسال نمایید
ارسال تیکت از طریق پایگاه دانش قسمت “ثبت درخواست جدید” می بتشد
. موضوع را مالیات بر مشاغل خودرو انتخاب نمایید
فرم ارسال تیکت به صورت زیر باشد
: کد ملی
: شناسه
: مشکل: حداکثر در دو خط

خطای : این خودرو قبلا توسط اداره کل حذف شده است. امکان ثبت مجدد فراهم نمی باشد در گام دوم

لطفا برای مواردی که شناسه حذف می گردد جهت فعال نمودن مجدد شناسه ،مورد را از طریق ارسال نامه از سوی اداره کل به مرکز فناوری اطلاعات پیگیری فرمایید

خطای "کاربر گرامی مودی بر روی خودروی مورد نظر مالکیتی ندارد" هنگام ثبت مالک قبل در "صدور مفاصا" :

هنگام ثبت مالک قبل در “صدور مفاصا” پیغام “کاربر گرامی مودی بر روی خودروی مورد نظر مالکیتی ندارد” میدهد: تشکیل پرونده برای مالک قبل درست ایجاد نشده است. باید بریم پرونده مالک قبل را ببینیم که تمام گام هایش ثبت شده باشد . گام سوم “ثبت وضعیت اشتراک برای مالک قبل” انتخاب و پر شود . ضمنا می بایست پس از ثبت نام مالک قبل نسبت به ثبت درخواست اعلام واگذاری اقدام شود.

خطای وجود مغایرت در تاریخ شروع مالکیت مالک جاری و تاریخ پایان مالکیت مالک قبل

  •  هر یک از تاریخ ها(شروع مالکیت مالک جاری یا پایان مالکیت مالک قبل) که اشتباه ثبت شده بود می بایست با مشخصات همان مالک وارد سامانه شد و نسبت به ثبت درخواست تایید اطلاعات پرونده “اشتباه بودن تاریخ شروع مالکیت” و ضمیمه کردن مستندات مالکیت اقدام شود.

خودرو با شناسه ستاره دار

این شناسه ها از سمت پلیس راهور تعریف شده و مثل شناسه های معمولی است. در صورتی که هنگام ثبت این شناسه ها، سیستم دچار مشکل بود ، کاربر برای رفع ان تیکت به کانون ارسال نماید

روال تغییر کاربری

1- اگر تغییر کاربری همراه با تغییر مالک باشد، باید وارد پرونده مالک جدید با شناسه بعد از تغییر کاربری شوید و در قسمت درخواست ” تغییر کاربری قدیمی” ، شماره ملی مالک قبل به همراه شناسه قبل از تغییر کاربری را وارد نموده و تاریخ تغییر کاربری را همان تاریخ بالای برگ سبز مالک جدید وارد کنید و در قسمت مدارک، نامه تغییر کاربری ماشین + برگ سبز مالک جدید را ارسال کنید.

2- اگر تغییر کاربری بعد از تعویض پلاک مالک باشد (یعنی در زمان مالکیت همان مالک رخ داده بود (مالک دارای شناسه قدیم و شناسه بعد تغییر کاربری باشد))، با شناسه بعد تغییر کاربری برای همان مالک تشکیل پرونده دهید . باید وارد پرونده مالک  با شناسه بعد از تغییر کاربری شوید و در قسمت درخواست ” تغییر کاربری قدیمی” ، شماره ملی همان مالک به همراه شناسه قبل از تغییر کاربری را وارد نموده و تاریخ تغییر کاربری را همان تاریخ تغییر کاربری ذکر شده در توضیحات برگ سبز وارد نماید مستندات وارد کنید و در قسمت مدارک، نامه تغییر کاربری ماشین + برگ سبز مالک جدید را ارسال کنید.
توجه نمایید  تاریخ شروع را تاریخ ذکر شده در توضیحات برگ سبز (تاریخ تغییر کاربری )وارد کنید.
توجه کنید برای مالک با شناسه قبل تغییر کاربری اعلام واگذاری ثبت کنید
توجه کنید نباید مجددا برای مالکین قبل ، با ششناسه جدید هم تشکیل پرونده دهید 

مطالب مربوط به خودروهای راهسازی

1- توجه کنید که در صورتی مالک قبل دارای وی ای ار تی باشد ، نباید برای مالک جاری مجددا وی ای ار تی جدید تعریف شود و باید با همان وی ای ار تی مالکین قبل پرونده تشکیل داده شود.برای تشکیل پرونده مالک جاری ، ابتدا به پشتیبان تماس بگیرید تا مطمئن شوید برای مالکین قبل ، ,virt تشکیل شده است یا نه.
2- اگر اطمینان حاصل شد که برای خودرو وی ای ار تی ساخته نشده از فرمول زیر وی ای ار تی را بسازید
virt + دو رقم مدل  به سال شمسی + کد ملی+ تعداد خودرو مودی بدون صفر
3-طبق مکاتبات ما با سازمان امور مالیاتی، امکان ویرایش برای خودروهای راهسازی پس از تایید ممیز وجود ندارد. برای ویرایش مجددا باید از سمت ممیز اداره امور مالیاتی با مراجعه حضوری انجام گردد
4- پرونده های خودرو های راهسازی باید ابتدا گام دومش از سمت ممیز تایید گردد. حداقل 10 روز کاری زمان می برد تا تایید شود و پس از ان می توانید مفاصا را دریافت نمایید
5- برای وارد کردن شماره موتور یا شاسی در گام دوم توسط پشتیبان کانون، حتما وی ای ار تی خودرو را به همراه سند قطعی+ گواهی فروش خودرو را در تیکت ارسال نمایید .
6- شماره موتور نباید زیر 17 رقم باشد. در غیر ین صورت اصلاح شناسه باید زده شود. در ضمن، در صورتی که شناسه ساخته شده بر طبق فرمول ساخت وی ای ارتی که در بالا ذکر شده، نباشد حتما باید اصلاح شناسه برای ان بزنید .
7- آیا ظرفیت انواع خودروهای راهسازی جدول دارد؟ کلا اگر اطلاعاتی مبنی بر ظرفیت روی سند قطعی نبود بر اساس چی ظرفیت یا نوع خودرو راهسازی را به دفتر اعلام کنیم؟
جواب: دفتر طبق بررسی خود یکی از گزینه های موجود را انتخاب می کند در صورت اشتباه بودن ، کارشناس مالیاتی امکان تغییر دارد .

دفتر پیشخوان دولت پارسا

درصورت وجود هر گونه مشکلی در زمینه پرونده مالیاتی خودرو با ما تماس بگیرید 02191012159